© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap kampt met een tekort in de begroting en kan daarom voorlopig niets doen op de transfermarkt. Voor de club uit Doetinchem lijkt dat overigens geen ramp. Spelers worden zelfs in de etalage gezet. “We hebben er meer dan genoeg”, zegt technisch directeur Peter Bijvelds tegen Omroep Gelderland.

Vorige week kreeg Bijvelds van zijn algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp te horen dat er een ‘inhaalslag’ gemaakt moet worden op De Vijverberg. Tot 31 januari, dan sluit de zogeheten transferwindow weer, komen er daarom sowieso geen spelers bij. “We gaan niets doen. Dat heeft te maken met een tegenvallend bedrijfsresultaat uit het vorig seizoen”, zo vat de technische baas samen.

De Graafschap heeft dit seizoen te maken met een dure huishouding. De selectie telt bijna dertig spelers met een contract. Ook de technische staf is veel groter dan de afgelopen jaren. De Achterhoekers kampen ook met onvoorziene tegenvallers. Zo moest de club vorig seizoen ongeveer 20.000 euro aan boetes betalen vanwege wanordelijkheden veroorzaakt door supporters. Daarnaast moesten er delen van contracten worden afgekocht van trainers (Mike Snoei en Reinier Robbemond) die werden ontslagen.

Het zijn teleurstellingen voor De Graafschap die allemaal een rol spelen in de financieel wankele situatie. “Die is mij uitgelegd”, vervolgt Bijvelds die overigens zelf mede verantwoordelijk is voor het samenstellen van de grote selectie. “Ik identificeer mij met de club en we gaan daarom niets doen wat ongezond is. Er zullen eerder spelers vertrekken dan dat ze erbij komen. In evaluaties hebben we al enkele gesprekken gevoerd met spelers die weinig perspectief hebben en dus mogen vertrekken. Nee, ik ga geen namen noemen.”

© Foto: RTV Ideaal (archief)