Op het kunstgrasveld op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem werkten de mannen van Jan Vreman donderdag de laatste training in aanloop naar het duel met TOP Oss af. De Noord-Brabanders staan op de laatste plaats, maar van onderschatting is volgens trainer Jan Vreman geen sprake.

“Qua stand van de ranglijst zullen de meesten zeggen: ‘daar moet je gewoon van winnen’, alleen zo makkelijk lukt dat niet altijd”, blikt de trainer vooruit. “Dus ik verwacht een lastige wedstrijd. Het moet beter dan de vorige wedstrijd (2-0 verlies tegen Jong FC Utrecht, red.), want anders wordt het moeilijk.” Volgens Vreman is het geen uitgemaakte zaak dat TOP inzakt: “Dat weet je nooit zeker, we hebben ook moeite gehad bij Telstar-uit, die vol druk gingen zetten. We zijn uitgegaan van meerdere scenario’s, maar het is even afwachten wat er gaat gebeuren.”

De laatste training werd afgewerkt op het kunstgrasveld. Dit was volgens Vreman niet alleen om de selectie voor te bereiden op de uitwedstrijd in het Frans Heesen Stadion. “Het had ook te maken met de veldomstandigheden bij ons”, aldus de oefenmeester. “Woensdag konden we het veld niet op omdat het te nat was en dan blijf je daar nu aan vasthouden. Anders moet je weer veranderen.”

Giovanni Buttner ligt er enkele weken uit met een enkelblessure, Tristan van Gilst is in Oss zijn vervanger. Het is niet de enige aanpassing die Vreman doorvoert, want Devin Haen krijgt de voorkeur boven David Flakus Bosilj. “Hij doet het goed en hij is toch een iets ander type dan David, zeker in de bal vasthouden”, vindt Vreman. “We hopen dat we dan in sommige momenten beter kunnen gaan door voetballen.”

Dat Flakus Bosilj niet in de basis staat is volgens de Sloveense spits een gevolg van de concurrentiestrijd die hij uitvecht met Haen. “Het is altijd goed voor jonge spelers om een concurrentiestrijd te hebben in de selectie”, schetst de 21-jarige aanvaller. “Het is positief om iemand zo talentvol als Devin te hebben die met je vecht om dezelfde plek.”

Ondanks dat hij nu zijn basisplek moet afstaan is de Sloveense aanvaller blij met de keuze die hij gemaakt heeft afgelopen zomer om naar de Achterhoek te komen. “Ja, ik geniet heel erg van mijn tijd hier. Zowel op het veld als het leven ernaast”, aldus Flakus Bosilj die op de afsluitende training bezocht werd door zijn ouders, vriendin én hond. “Ik denk dat het belangrijk is om een balans te hebben tussen voetbal en het leven daarbuiten, dus ja het is belangrijk voor mij. Ik geniet er nog meer van met hun thuis.”

Opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Lammers, A. Büttner; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Önal, Haen, Van Gilst.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8