© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap wil maandagavond tegen Jong Ajax de vierde overwinning op rij boeken. Tegen de nummer vijftien van de competitie willen de Doetinchemmers met ervaring en duelkracht de drie punten op de eigen Vijverberg houden.

“We zullen er kort op moeten zitten om ze het voetballen onmogelijk te maken en dan ons eigen spel spelen”, aldus trainer Jan Vreman. “Het zijn ontzettend vaardige jongens.” Aanvaller Ralf Seuntjens sluit zich aan bij zijn trainer: “We moeten met duelkracht de wedstrijd naar ons toe trekken.” Tegen de jonge Amsterdammers verwacht Vreman een team te zien met veel vertrouwen door de drie overwinningen op rij. “Zo’n overwinning als tegen Cambuur is belangrijk en doet wat met een groep. Het zorgt voor vertrouwen.”

Devin Haen en David Flakus Bosilj keren terug in de basis. Het gaat ten koste van Ralf Seuntjens en Mimoun Mahi die gespaard worden. “Ze zijn niet geblesseerd geraakt, maar deze wedstrijd volgt iets te snel”, aldus trainer Jan Vreman. “Aan het einde van de rit worden de prijzen verdeeld dus we moeten zuinig op hun zijn en dat doen we op deze manier.”

Seuntjens speelde tegen Cambuur voor het eerst sinds zijn terugkeer een volle wedstrijd. “Ik had niet verwacht dat ik nu al negentig minuten zou spelen, dus qua speelminuten is het boven verwachting”, aldus de spits, die wel op meer doelpunten gehoopt had. “Ik heb zelf weinig tot geen kansen gehad en dat had Devin ook het eerste half jaar. Het is wat moeizaam hoe wij de spitsen in stelling weten te brengen vind ik zelf.”

De Graafschap wist de laatste weken niet te overtuigen qua voetbal, toch is de stemming bij de nummer vijf van de competitie goed. “Negen punten in de laatste drie wedstrijd en dat is het allerbelangrijkste. Bij vlagen vind ik het wel aardig en vind ik niet dat het heel slecht is”, laat Seuntjens weten. “We moeten bezig zijn zoals we de laatste weken als team opereren. Elkaar helpen en vechten voor elke bal. Dat ziet iedereen graag en dat moet de basis zijn.”

Opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, A. Büttner; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Flakus Bosilj, Haen, Van Gilst.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8