© Foto: REGIO8

De Graafschap wacht na twee thuiswedstrijden vrijdag de reis naar Leeuwarden voor de ontmoeting met het SC Cambuur van Henk de Jong. Op het kunstgrasveld van trainingscomplex De Bezelhorst bereiden de Doetinchemmers zich voor op de wedstrijd tegen de nummer tien van de competitie.

“Het gaat sowieso een lastige wedstrijd worden”, aldus Jan Vreman. “Het is een goed elftal en ik denk dat ze ook iets te laag staan. We kunnen onze borst nat maken.” De Graafschap, nummer vijf van de competitie, staat tien punten voor op de Friezen die de aansluiting willen pakken met de subtop. “Gelukkig hebben ze afgelopen maandag verloren en de afstand tot ons is behoorlijk groot”, laat de trainer weten. “We gaan ervoor om die afstand zo groot mogelijk te houden.”

“Je ziet dat ze best veel kansen creëren, maar ook veel weggeven dus ik hoop op een hele mooie open wedstrijd”, aldus middenvelder Lion Kaak. De Graafschap won de laatste twee wedstrijd met de nodige moeite, Kaak hoopt op verbetering ook al blijft het resultaat belangrijker: “Tegen de betere ploegen spelen we beter, alleen zie je dat we niet altijd aan het langste eind trekken en dat moeten we deze fase gaan veranderen, dus het maakt niet uit hoe we winnen daar, dat interesseert mij niet zo.”

Tegen Cambuur speelt De Graafschap de laatste wedstrijd van de derde periode waarin ze nu vijfde staan, de laatste periode hopen de Superboeren zich warm te spelen voor het mogelijke toetje van het seizoen. “Tuurlijk kijken we stiekem ook naar plek twee, maar op dit moment is het allerbelangrijkst dat wij die play-offs ingaan met een goed gevoel”, aldus Kaak, die in 2015 met De Graafschap promoveerde.


Mimoun Mahi kreeg de laatste weken als invaller steeds langer de tijd om zichzelf te laten zien. De aanvaller lijkt een serieuze optie om vrijdagavond tegen zijn oude ploeg in de basis te beginnen. “Dat zijn allemaal opties die je overweegt”, aldus Vreman, die nog niks over de opstelling wilde vertellen. “Hij is een ontzettend vaardige jongen die ervaring heeft en het ook laten zien heeft. En de wedstrijd waar hij ingevallen is kon hij het verschil maken, dus hij is belangrijk voor ons.”

Een speler die niet in de basis begint is Lion Kaak. De Hengeloër is in bezit van een aflopend contract en zit ondanks het gesprek aan speelminuten op zijn plek in Doetinchem, hij hoopt dan ook op een verlenging. “Ik denk dat het logisch is dat ik opensta om te verlengen”, aldus de Achterhoeker. “Ik voel me goed en ik word in de zomer pas 33 dus ik kan nog wel door. Ik sta er heel positief in, maar het is even afwachten.”

Vermoedelijke opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, A. Büttner; Brittijn, Warmerdam, Colyn; Mahi , Seuntjens, Van Gilst.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8