© Foto: REGIO8

Op een goed gevuld stadion De Vijverberg staat vrijdagavond een heuse topper op het programma. Nummer vier De Graafschap ontvangt koploper Willem II en kan met een overwinning de achterstand verkleinen naar vijf punten.

“Dit zijn hele mooie wedstrijden, als wij winnen komen wij dichtbij”, aldus trainer Vreman. “En dan heb je een mooie uitgangspositie.” Toch blijft Vreman realistisch: “Het zal voor ons wel een zware wedstrijd worden.” Simon Colyn sluit zich aan bij zijn trainer “Allebei de teams komen goed voorbereid en we weten allemaal wat er op het spel staat”, aldus de middenvelder, die het behalen van een van de directe promotieplekken niet als onmogelijk ziet. “We weten hoe goed we zijn en het ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Naast promotie met De Graafschap heeft de Canadees nog een ander duidelijk doel voor ogen. In 2026 wordt het WK gespeeld in Canada en daar wil hij als onderdeel van de nationale ploeg bij zijn: “Het is in mijn woonplaats Vancouver dus dat is zeker mijn nummer één doel om er dan te zijn.” De middenvelder speelde al jeugdinterlands voor Canada, maar nog niet bij het eerste elftal. “Dan moet je wel in een hoogste divisie voetballen”, laat Colyn weten. “Het is dus ook mijn doel om met de Graafschap naar de Eredivisie te promoveren en mezelf daar te laten zien.”

Morgen kan Colyn zich ook weer laten zien, de middenvelder begint in de basis. Vreman moet het doen zonder de geschorste Alexander Büttner, de linksback wordt vervangen door Levi Schoppema, terwijl Devin Haen verdwijnt uit de basiself. “Ralf Seuntjens start in de spits, want we moeten meer balvaster zijn”, aldus de trainer. “En ik denk dat Ralf daar beter in is dan Devin.”

Tegen de Tricolores treedt De Graafschap aan op een goedgevulde Vijverberg, trainer Vreman hoopt dat de support een factor kan spelen. “De vorige wedstrijden waar we wat moesten speelden we uit, en nu hebben we extra steun in de rug”, schetst de Achterhoeker. “Ik hoop dat het ons gaat helpen.”

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Seuntjens, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8