© Foto: gemeente Lochem

Sportclub Lochem ontving eind januari de badge voor een Gezonde Sportkantine. Hiermee kreeg de club de welverdiende beloning voor alle moeite om gezondere keuzes in hun sportkantine aan te bieden. Dat maakt het voor sporters en bezoekers gemakkelijker om ongezonde snacks te laten staan.

Wethouder Wendy Goodin reikte leden van Sportclub Lochem de badge Gezonde Sportkantine uit. De badge voor een Gezonde Sportkantine is een topprestatie voor voeding, roken en alcohol. Op deze drie onderdelen kreeg de club de badge. Dit lukte ook door een samenwerking tussen Remco Nühn van FrieslandCampina, de gemeente Lochem, de Sportraad Lochem, JOGG-regisseur Marjolijn Pezy van Welzijn Lochem en Ellen Luttikhuis van TeamFit en door de inzet van Sportclub Lochem zelf onder de leiding van de kantinebeheerder Thomas Kuiters.

Sportclub Lochem is de tweede sportvereniging in de gemeente Lochem met deze badge. Sportzaal De Stuw in Eefde ontving de badge al eerder. Sport- en cultuurcentrum Dorpshuus Hoeflo Harfsen is op dit moment bezig om dit ook voor elkaar te krijgen. Ook deze organisatie zal met de bijdrage een start maken om een nieuw en gezond aanbod samen te stellen en een koelvitrine aan te schaffen.