De Graafschap heeft Donny Warmerdam vastgelegd voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. De 21-jarige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, komt transfervrij over van Ajax ondanks een doorlopend contract.

“Donny is met zijn 21 jaar al een ervaren speler in de Keuken Kampioen Divisie”, aldus technisch manager Peter Bijvelds over de nieuwe aanwinst. “Hij is multifunctioneel inzetbaar, op zowel het middenveld als centraal achterin, en heeft een heel hoog basisniveau. Wij denken met hem in onze ploeg onze ambities beter te kunnen waarmaken.” Warmerdam speelde 82 wedstrijden voor eerstedivisionist en kwam vijf keer tot scoren. De verdediger begon in 2010 in de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een debuut in het eerste van Ajax kwam het niet.

“Ik ken De Graafschap als een mooie club met een heel fanatieke aanhang”, aldus kersverse Superboer Warmerdam. “Ik heb ontzettend veel zin om mezelf te ontwikkelen tot een nog betere speler en te gaan voor het hoogste haalbare met het team, promotie naar de Eredivisie.” Warmerdam is na Tristan van Gilst de tweede aanwinst voor De Graafschap.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media