De Graafschap gaat niet akkoord met de zware straf die de KNVB de club heeft gegeven vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De aanklager Betaald Voetbal wil dat de Roodbergentribune en een gedeelte van de Spinnekop leeg blijven in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

“Het valt moeilijk te ontkennen dat er vuurwerk is afgestoken”, laat directeur algemene zaken Michael Ogubai weten. “Iedereen weet dat op deze tribunes ook vele ouders met hun kinderen, opa’s en oma’s en anderen zitten die niets met vuurwerk te maken hebben. Zij worden ook gestraft als de tribunes leeg blijven. Daarom gaan we in beroep tegen dit schikkingsvoorstel.”

Tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven werd het twintig jarig jubileum van de Brigata Tifosi gevierd. De supportersgroep deed dit met meerdere indrukwekkende sfeeracties. Hierbij werd bij twee acties vuurwerk afgestoken.

Aangezien De Graafschap in beroep gaat tegen de opgelegde straf moet een delegatie van de club voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen. Het is tot die tijd nog niet zeker of het halve stadion in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop leeg moet blijven.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8