De Graafschap heeft vrijdagavond na een sterk optreden in eigen huis een punt gepakt tegen lijstaanvoerder FC Emmen (1-1). De doelpunten, gemaakt door Joey Konings en Rui Mendes, vielen in de eerste helft. Op een uitstekend gevulde De Vijverberg werden eerst de helden van het seizoen 1990/1991 geëerd. De ploeg werd toen ongeslagen kampioen en voorafgaand aan de wedstrijd liepen ze een ereronde door ons stadion. Tevens was er een indrukwekkende minuut applaus voor trainer Simon Kistemaker, die in november vorig jaar overleed.

Nadat eerst Jeffry Fortes en Philip Brittijn speldenprikjes uitdeelden, was het in de veertiende minuut wel raak via Konings. Een uitgemeten voorzet van Giovanni Korte vanaf de linkerkant werd door Konings bij de tweede paal binnengetikt: 1-0. Luttele minuten later viel bijna de tweede treffer, toen Korte een inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Brouwer. De gasten meldden zich ook; een poging van Reda Kharchouch ging maar net over het doel. Vlak voor de rust werd het toch 1-1, nadat Mendes aan de verdediging ontglipte en beheerste afrondde.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Korte opnieuw een grote kans om te scoren. Ditmaal ontving hij de bal in een aardig vrije positie, maar schoot hij over het doel van Brouwer. Met 68 minuten op de klok werd Emmen gevaarlijk uit de rebound. Eerst bracht Hidde Jurjus redding op een schot van Jeroen Veldmate, waarna Ole Romeny de bal voorlangs schoot.

Foto: KNVB