Active Living Orion heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de strijd om de landstitel in het Nederlandse volleybal. De mannen uit Doetinchem versloegen Sliedrecht Sport zaterdagavond met 2-3 en zijn niet meer in te halen.

“We hadden nog drie wedstrijden de tijd om ons te plaatsen, maar dat hebben we gelijk in de eerste maar geregeld”, zegt aanvoerder Stijn Held van Orion. De Doetinchemmers kwamen in Zuid-Holland met 0-2 in sets voor, maar de thuisploeg trok daarna de stand gelijk. In de beslissende set werd het 12-15, waardoor Orion geplaatst is voor de best-of-five serie om de landstitel. “Maar we moeten nog wat punten halen om zeker te zijn van de eerste plek”, zegt Held. “Dan kunnen we de finaleserie thuis beginnen.”

In de kampioenspoule speelt Orion nog twee wedstrijden, tegen Amysoft Lycurgus (thuis) en Draisma Dynamo (uit). Na de bekerfinale op Tweede Paasdag, beginnen de Doetinchemmers op zaterdag 23 april aan de finaleserie om de landstitel. “Er komt een mooie periode aan”, zegt Held. “Je mag me feliciteren als we uiteindelijk eerste zijn geworden, want dan is het doel.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8