De Graafschap heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Werder Bremen Onder 23. Op de eigen Vijverberg kwamen de Duitsers na rust op voorsprong, maar werd het uiteindelijk 1-1.

De ploegen speelden twee helften van een uur. Het eerste Doetinchemse gevaar kwam van Tristan van Gilst, die na tien minuten spelen de bal niet voorbij Werder-doelman Jonas Horsch kreeg. De Graafschap bleef domineren, maar Alexander Büttner en Huseyin Dogan wisten de bal ook niet in het net te krijgen. Verdediger Rio Hillen raakte uit een hoekschop nog de lat, terwijl Basar Önal uit de rebound weer werd gestuit door Horsch.

Met een nagenoeg nieuwe opstelling stichtte De Graafschap ook na rust het eerste gevaar. Jan Lammers kopte een bal uit een hoekschop net voorlangs. Na ruim tachtig minuten spelen waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen via een kopgoal van Bowen Wang. Ezra van der Heiden bracht de Doetinchemmers vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Ondanks de nodige kansen, onder meer voor Sam Bisselink, werd er niet meer gescoord.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8