De Graafschap heeft zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion in Den Haag de ontmoeting met ADO Den Haag gelijkgespeeld. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in de Hofstad, waar voor het eerst sinds bijna drie maanden weer supporters in het stadion waren.

Trainer Reinier Robbemond gaf Sam Hendriks – die afgelopen vrijdag werd vastgelegd – een basisplaats. De Doetinchemse spits begon in de punt van de aanval en werd geflankeerd door Hicham Acheffay en Giovanni Korte, die terugkeerde in de basis. Jeffry Fortes startte als controleur op het middenveld. Het was zijn eerste basisplaats na de winterstop, aangezien hij de afgelopen weken met Kaapverdië actief was op de Afrika Cup.

In de beginfase was de thuisploeg de bovenliggende partij, zonder dat het echt grote kansen creëerde. Na een goede voorzet van Giovanni Korte liet Johnatan Opoku de bal slim lopen voor Fortes, die uithaalde vanaf randje zestien en zijn inzet net naast het ADO-doel zag eindigen. In de blessuretijd van de eerste helft trad doelman Hidde Jurjus goed op, toen hij een inzet van Samy Bourard uit de hoek tikte en daarmee de 1-0 voorkwam.

In de tweede helft kwam Joey Konings bij de Superboeren in de ploeg in plaats van Acheffay. Na tien minuten spelen ontstond er een gevaarlijk moment voor de goal van Jurjus. In de slotfase had Konings de 0-1 op zijn schoen, maar helaas kopte Verheydt de bal van de doellijn af en eindigde het uitduel bij ADO Den Haag in een doelpuntloos gelijkspel.