De Graafschap heeft vrijdagavond voor de derde keer in 2022 met 0-0 gelijkgespeeld. Op een – voor het eerst sinds oktober vorig jaar -met 9.000 toeschouwers gevulde De Vijverberg moest de ploeg van trainer Reinier Robbemond de punten delen met FC Den Bosch, zo schrijft REGIO8.

Al na tien seconden was de eerste kans van de wedstrijd. Arsenal-huurling Nikolaj Moller schoot voor Den Bosch maar net voorbij aan het doel van keeper Hidde Jurjus. De kans van de Zweed was lange tijd een spaarzaam wapenfeit van de eerste helft. Het eerste gevaar van De Graafschap kwam via verdediger Jasper van Heertum die ruim over kopte. Een schot van Jeffry Fortes was na een klein half uur kansrijker. Ook middenvelder Johnatan Opoku kreeg nog twee mogelijkheden, maar zag onder meer een bal van de lijn gehaald worden.

Na de thee bleef het spelbeeld lang onveranderd. Het tempo was laag en beide ploegen creëerden nauwelijks serieuze kansen. Pas na zo’n 65 minuten kon aanvaller Sam Hendriks uithalen, maar zijn poging werd gekeerd door de Bossche goalie. Even later werd een doelpunt uit een rebound van Doetinchemmer Hendriks door scheidsrechter Bas Nijhuis afgekeurd wegens buitenspel. Trainer Reinier Robbemond bracht voor de slotfase nog drie frisse aanvallers, maar alleen Joey Konings kreeg nog een kleine kans op een treffer. Tot een slotoffensief kwam het niet meer, waarna de Superboeren onder een fluitconcert het veld verlieten.

Door dit gelijkspel blijft De Graafschap op de zevende plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie, ver weggezakt van de bovenste ploegen.