BVO De Graafschap heeft de speeldatum bekend gemaakt van de wedstrijd tussen de winnaar van De Achterhoek Cup en De Graafschap. Deze wedstrijd is onderdeel van de voorbereiding van De Graafschap voor het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023. Voor de winnaar van de Achterhoek Cup ligt ieder jaar een bonus te wachten “Een thuiswedstrijd tegen De Graafschap“. De Achterhoek Cup winnaar krijgt 50% van de recette van de wedstrijd tegen De Graafschap en behoudt alle inkomsten op eigen terrein rondom die wedstrijd.

Volgens het opgemaakte contract zal De Graafschap haar 50 procent van de recette van deze wedstrijd terug laten vloeien naar het Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen (RSVJ). Het RSVJ is het samenwerkingsverband met de amateurvoetbalverenigingen in Gelderland. Vanwege de connectie met De Graafschap en deze afspraak, moeten de clubs in de Categorie Standaard Heren aangesloten zijn bij het RSVJ om mee te kunnen doen aan het toernooi.

Dit jaar zal de bonus, de wedstrijd tegen De Graafschap, gespeeld worden op zaterdagmiddag 2 juli 2022. Momenteel zijn nog 22 teams in de race om deze prijs in de wacht te slepen. De twee voorafgaande edities heeft door corona geen winnaar opgeleverd.