Patiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem werden dinsdag verrast door acht spelers van De Graafschap. De voetballers gaven ze een steuntje in de rug, wat met name bij de kinderen voor een grote lach op het gezicht zorgde.

“We zijn net bij Siem geweest, een echte die-hard fan”, zegt doelman Hidde Jurjus, een van de voetballers die op bezoek kwam in het ziekenhuis. “Dat was wel het hoogtepunt van de dag. Je merkt dat hij ons allemaal kent en heel leuk vindt, dat is mooi.” Volgens Veronie Gebbinck, teammanger in het Doetinchemse ziekenhuis, betekent het veel: “Je merk dat de kinderen opeens niet meer ziek zijn. Ze gaan helemaal los en zijn superenthousiast.”

De samenwerking bestaat het ziekenhuis en de voetbalclub bestaat al meer dan tien jaar en er is zelfs een speciale De Graafschap-kinderkamer in het Slingeland. In coronatijd was het organiseren moeilijker, maar nu kon het weer. “Vooral de kinderen gaan ons echt aan het hart”, zegt Michael Ogubai, manager MVO bij de Doetinchemse voetbalclub. “We kunnen zo mensen blij maken, dus dat doen we met plezier.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8