De Graafschap wil vrijdagavond op bezoek bij de nummer zeventien van de competitie, TOP Oss, in de race blijven voor een play-off ticket. In Noord-Brabant hopen de Superboeren de lijn van de overtuigende thuisoverwinning tegen Heracles Almelo door te trekken.

“Ik denk dat het wel een heel goed signaal is geweest naar iedereen, dat er wel potentie in deze ploeg zit”, aldus assistent-trainer Richard Roelofsen. “We hebben ons weer in leven gehouden, wat we al een paar weken zeggen, en dat moeten we blijven doen tot het einde van het seizoen.” Verdediger Jeffry Fortes verwacht vrijdagavond een lastig duel met TOP: “Je hebt daar te maken met kunstgras en het is een hele stugge ploeg. Maar ik kijk naar onze eigen ploeg en wij weten dat we gewoon gefocust moeten zijn. We hebben heel wat op de mat gelegd en mensen verwachten nu dat we die lijn doortrekken. En wij zelf ook, we zijn zeer kritisch naar elkaar, maar dat komt ook omdat we weten wat we kunnen.”

De maand april staat traditiegetrouw in het teken van aflopende contracten bij betaald voetbalclubs, zo ook bij De Graafschap. Toch merkt Roelofsen niet dat zijn selectie er veel mee bezig is. “Het helpt wel natuurlijk dat je aan een hele goede serie bezig bent”, schetst Roelofsen. “Stel dat je nu nergens meer om speelt dan gaat dat dubbel en dwars werken, dan zijn mensen al weer bezig met volgend jaar.” Het geloof in het behalen van de play-offs is dan ook alleen maar gegroeid volgens de trainer: “Dat is wel wat je de laatste weken merkt. Dat het in de groep begint te leven en dat we dit seizoen gewoon nog kunnen redden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8