De volleyballers van Active Living Orion staan op de drempel van de finaleserie om de landstitel, maar hebben daarvoor zaterdagavond wel een resultaat nodig tegen Lycurgus. De Doetinchemmers hebben aan twee gewonnen sets voldoende om zich te plaatsen en dat moet gebeuren in een kolkende Topsporthal in Doetinchem.

“Ik denk vooral dat we er heel veel zin in hebben”, zegt Orion-aanvoerder Stijn Held in aanloop naar de kraker tegen Lycurgus. “De competitie is het hele seizoen lang al spannend, de ploegen liggen dicht bij elkaar. Het kon bijna niet anders dan dat het op een laatste wedstrijd zou aankomen.” Orion staat op setsaldo eerste met evenveel punten als Dynamo. Bekerwinnaar Lycurgus is derde met twee punten minder. Dynamo wint normaal gesproken van SSS, wat betekent dat de druk er in Doetinchem vol opstaat. “Het wordt een spannende wedstrijd”, weet Held. “We hebben bewezen dat we kunnen winnen van Lycurgus, maar het gaat er ook om wie het beste met de druk omgaat.”

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20.00 uur in de Topsporthal. De afgelopen jaren streden de Groningers en Orion vaker om prijzen, wat voor een gezonde rivaliteit zorgt. “Ik heb het gevoel dat het tussen Dynamo en Orion nog net wat intenser is, maar ik denk dat er vanuit Groningen ook veel mensen zullen meekomen om deze wedstrijd te aanschouwen”, zegt Held. “Ik hoop dat wij ook veel steun krijgen en dat we het thuisvoordeel kunnen benutten.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8