Van 17 tot en met 20 mei vinden de Achterhoekse Wandeldagen plaats. Voorheen heette het evenement anders, dit omdat de organisatie wil dat wandelaars zelf kunnen kiezen en bekijken hoeveel en welke dagen ze willen lopen. De Achterhoekse Wandel4Daagse was de naam die jaren werd gebruikt, nu is daar dus een andere naar voor in de plaats gekomen; Achterhoekse Wandeldagen.

”We willen de wandelaars en lopers niet afschrikken of een idee geven dat ze alleen de vier dagen kunnen lopen. Bij ons kunnen ze 1, 2, 3, of 4 dagen lopen. Ook de afstanden van 12, 20, 30 en 40 kilometer zijn per dag aan te passen als blijkt dat de wandelaar dit wil. De inschrijvingen van wandelaars die de vier dagen willen lopen zijn ook nog altijd erg hoog. Diverse lopers gaan voor de 17e keer van start” beschrijft voorzitter Jo Weijers van de Achterhoekse Wandeldagen. Weijers die al een aantal jaar voorzitter van het wandelevenement kijkt alweer uit naar de vier mooiste dagen van het jaar.

Vele vrijwilligers staan ook dit jaar weer klaar om de Achterhoekse Wandeldagen tot een succes te brengen. De organisatie heeft voldoende vrijwilligers om vier dagen lang dit evenement te organiseren. De start is op het Simonsplein in Doetinchem en de Achterhoekse Wandeldagen zullen de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Doetinchem doorkruisen. Op de slotdag zal er weer een groot feest zijn en kunnen de medailles worden opgehaald.

Inschrijven is mogelijk via de website van de Achterhoekse Wandeldagen

© Foto: RTV Ideaal (archief)