De Graafschap komt vrijdagavond in actie tegen TOP Oss en treft daar Milan Hilderink. De twintigjarige verdediger uit Steenderen is dit seizoen door de Doetinchemers verhuurd aan de Ossenaren, of hij ooit nog in het blauwwit uitkomt, weet hij niet.

“Het is voor mij een hele speciale wedstrijd”, zegt de verdediger in aanloop naar het duel. “De Graafschap is natuurlijk een fantastische club en ik kijk er al heel lang naar uit.” Hilderink kwam dit seizoen tot nu toe 22 keer in actie voor TOP. “Ik vind Oss een warme club en we werken keihard. Ik kan mij hier mooi ontwikkelen”, aldus de Achterhoeker. “Ik heb toch al wel redelijk wat in de basis gestaan en dat bevalt altijd goed als je minuten kan maken en verder kan gaan, dus ik heb wel een positief gevoel.”

Deze maand werd duidelijk dat de optie in het contract van Hilderink niet gelicht is door De Graafschap. “Voor mij ligt alles nog open, Peter (technisch manager Peter Bijvelds red.) zei wel dat ik goed bezig was”, geeft Hilderink aan. “We zien het vanzelf wel, ik focus mij nu gewoon op de laatste zes wedstrijden en dan zien we het wel.” Een concreet gesprek over volgend seizoen heeft de Achterhoeker nog niet gehad.

Bij De Graafschap staan er wekelijks veel Achterhoekers en jongens uit de eigen jeugd aan de aftrap. Hilderink vindt het mooi om te zien en hoopt er volgend jaar onderdeel van te zijn: “Voor mij is het mooi om al die jonge jongens te zien bij het eerste, ik hoop dat ik die lijn ook kan doorzetten.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8