De Graafschap heeft vrijdagavond in een spectaculair duel gelijkgespeeld tegen TOP Oss (3-3). De Doetinchemmers kwamen tegen de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie knap terug van een 3-1 achterstand, maar lopen wel averij op in de strijd om de play-offs.

De thuisploeg begon uitstekend aan het duel in het Frans Heesen Stadion, want via Kay Tejan kwam de formatie van Klaas Wels al vroeg op voorsprong. De Graafschap reageerde echter binnen drie minuten en kwam via buitenspeler Basar Önal langszij: 1-1. In het resterende deel van de eerste helft dicteerde de ploeg van Richard Roelofsen, maar vergat het de kansen om te zetten in doelpunten. Na de rust was het TOP Oss dat beter uit de kleedkamer kwam en fouten van De Graafschap af wist te straffen. Trevor David en Justin Mathieu waren trefzeker en zette de Brabantse ploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong.

Vervolgens toonde de Achterhoekers veerkracht en wist De Graafschap zich terug te knokken in de wedstrijd. Camiel Neghli en Mees Kaandorp verschalkten op fraaie wijze doelman TOP Oss-doelman Thijs Jansen, maar meer dan een punt zat er uiteindelijk niet in voor de Superboeren.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto’s: Jesper Peeters