De volleyballers van Active Living Orion hebben zich zaterdagavond na een spannende wedstrijd geplaatst voor de finaleserie om de landstitel. De Doetinchemmers wonnen in de eigen Topsporthal met 3-1 van concurrent Lycurgus uit Groningen.

Gedeeld koploper Orion wist van te voren dat het aan twee gewonnen sets voldoende had tegen nummer drie Lycurgus. De Doetinchemmers begonnen goed en grepen de eeste set met 25-21. De bezoekers kwamen daarna terug door de tweede set met 23-25 te winnen. Lycurgus was hard op weg om ook de derde set te pakken, maar Orion knokte zich terug. Het werd 26-24, waardoor Orion de felbegeerde finaleplek binnen had. Ook de laatste set werd nog gewonnen, met 25-23.

In de finaleserie om de landstitel treft Orion de eeuwige rivaal Dynamo uit Apeldoorn. De eerste ploeg die drie overwinningen pakt, gaat aan de haal met het kampioenschap. Vorig jaar troffen de Gelderlandse clubs elkaar ook al in de finalestrijd. Toen won Dynamo met 3-0, waardoor de landstitel naar Apeldoorn ging.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8