Na twee overwinningen op rij wil de kersverse subtopper De Graafschap de vorm zondag doortrekken op bezoek bij MVV Maastricht in Zuid-Limburg. Trainer Jan Vreman heeft veel geloof in een goed resultaat in het duel met zijn voormalig pupil en Ajax-beul Bryan Smeets.

“Als je de laatste twee wedstrijden kunt winnen, dan geeft dat wel vertrouwen”, zegt Vreman op zijn bekende nuchtere toon. “Zeker in de manier waarop we dat gedaan hebben.” Ondanks een proefperiode in Doetinchem keerde de inmiddels dertigjarige Smeets afgelopen zomer terug bij zijn oude liefde MVV. Trainer Vreman is op zijn hoede voor de aanvallende middenvelder: “Aan de bal kan hij absoluut het verschil maken, maar zonder bal heeft hij iets meer moeite. Daar moeten we dan van profiteren natuurlijk.” Of hij hem graag bij zijn eigen ploeg had gehad? “Zoals ik hem ken als speler, vind ik het absoluut een hele goede. Maar we hebben zelf nu ook een goede selectie.”

Vrijdag werd duidelijk dat De Graafschap, mede op initiatief van Guus Hiddink, het trainingscomplex wil verbeteren. Dit omdat selectiespelers nu niet kunnen douchen en eten op De Bezelhorst. Trainer Vreman juicht het toe: “Nu moeten we in de auto terug naar het stadion en dat is niet bevordelijk. Wat dat betreft zou ik het wel heel mooi vinden.” Of hij blij is dat Hiddink zich nadrukkelijk met de club bemoeit? “Het is altijd goed, maar we moeten uiteindelijk wel kijken waar het toe leidt.”

In plaats van Smeets kwam Simon Colyn deze zomer als nummer 10 naar De Graafschap. De Canadees lijkt na een schorsing zondagmiddag terug te keren in de basis ten koste van Donny Warmerdam. Verder is trainer Vreman niet van plan om te wisselen, waardoor Giovanni Büttner weer een basisplek lijkt te krijgen op rechtsbuiten, in dezelfde opstelling als zijn neef Alexander Büttner: “Dat is altijd mijn droom geweest, dus gelukkig kan ik het meemaken. We zijn enorm trots dat we samen in één team kunnen voetballen.”

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Hillen, A. Büttner; Brittijn, Kaak, Colyn; G. Büttner, Flakus Bosilj, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

Foto: REGIO8