De organisatie meldt dat zij binnenkort gaan starten met de eerste wedstrijden om de Achterhoek Cup. Voor de winnaar van de Achterhoek Cup ligt ieder jaar een extra prijs klaar. Naast de wisselbeker neemt de winnaar een week later na de finale het op tegen De Graafschap. Een bonuswedstrijd op eigen sportpark. Een lucratieve inkomstenbron voor die amateurclub die de finale weet te winnen. Op de finale dag, zaterdag 29 juni 2024, worden de 4 finales gespeeld om de Achterhoek Cup.

Dit jaar is alweer de 12e editie. 44 Achterhoekse clubs de strijd tegen elkaar aan. Titelverdediger is DCZ’68. Het programma in de 1e ronde laat leuke duels zien. DZC’68 is tijdens de loting afgelopen week gekoppeld aan HSC’21 uit Haaksbergen. De fusieclub ssa Wisch neemt het op Spcl. Doesburg en een mooie affiche is de wedstrijd tussen sv Grol en sc Varsseveld. In Aalten wordt gespeeld een duel tussen de twee zaterdagclubs AZSV en FC Zutphen. Vele talenten, die de Achterhoek rijk is, zijn te zien tijdens de wedstrijden. De winnaars uit de 1e ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. Voor alle verliezers wacht de Herkansingsronde voor een plek in de 2e ronde.

Alle wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter, die is aangewezen door de Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken. Als een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, komt de winnaar uit het nemen van Shoot Outs. De achterhoekcup kent dit jaar 4 verschillende categorieën. dit zijn Standaard Heren, Vrouwenvoetbal en jeugd. Het complete wedstrijdprogramma is na te lezen op www.achterhoekcup.nl

© Foto: Achterhoek Cup