De Graafschap heeft vrijdagavond op een lege Vijverberg met 1-3 verloren van Jong Ajax. In de slotfase kregen de Superboeren twee doelpunten tegen door snelle counters van de Amsterdammers, zo schrijft REGIO8.

Na een indrukwekkende minuut stilte, het tonen van een groot spandoek met het gezicht van Simon Kistemaker en een paar minuten aan vuurwerk werd er afgetrapt op een stille Vijverberg. Gelijk waren de bezoekers de betere ploeg. De eerste kansen waren ook voor de jonge Amsterdammers en dit leidde in de 24ste minuut, na een steekbal door het midden, tot de 0-1 via Naci Ünüvar. Vijf minuten voor rust voerde trainer Reinier Robbemond twee wissels door en bracht met Philip Brittijn en Milan Hilderink twee jongens uit eigen opleiding en veranderde hij de speelwijze door het doorschuiven van Jeffry Fortes naar het middenveld. In de 42ste minuut was het Joey Konings die op aangeven van Roland Baas de 1-1 binnen kon schieten.

Na rust was het spel van de thuisploeg veel sterker en creëerden De Graafschap meerdere mogelijkheden. Onder andere Jonathan Opoku en Milan Hilderink waren dichtbij een 2-1 voorsprong, maar de grootste kans was wederom voor Joey Konings. De aanvaller vergat te scoren oog in oog met doelman Setford. In de laatste fase van de wedstrijd kwam er meer ruimte achterin bij De Graafschap, hier konden de bezoekers met twee snelle uitbraken van Martha en Rasmussen van profiteren.

De Graafschap zakt door de nederlaag naar de vijfde plek op de ranglijst, met een gat van acht punten op koploper FC Volendam. Volgende week wacht met een uitwedstrijd bij Jong PSV wederom een beloftenploeg voor de Achterhoekers.

Foto: De Graafschap media