De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van NAC Breda. Het betekende de vierde overwinning op rij op De Vijverberg.

Vlak voor de aftrap werd afscheid genomen van voormalig Hoofd Jeugdopleiding Jefta Bresser, die jarenlang goed werk leverde bij de jeugdopleiding en onlangs een nieuwe uitdaging aanging bij de Duitse koploper Bayer Leverkusen. De Graafschap begon sterk op een goedgevulde De Vijverberg en creëerde de eerste kans van de wedstrijd. Een scherp aangesneden vrije trap belandde op het hoofd van Joran Hardeman, die maar net naast kopt. Zeven minuten voor rust eindigde een gevaarlijke voorzet van Alexander Büttner rakelings langs het doel van NAC Breda.

De druk van De Graafschap hield aan in de tweede helft. Simon Colyn probeerde met een mooie knal te scoren, maar zag NAC Breda-doelman Roy Kortsmit redding brengen. De keeper had even later ook een antwoord op een uithaal van Başar Önal en voorkwam daarmee de 1-0. Na een heerlijke steekpass van Colyn leek David Flakus Bosilj op weg naar de openingstreffer, maar de spits werd nét niet goed aangespeeld. Even minuten later was het wél raak: Flakus Bosilj profiteerde optimaal nadat Kortsmit de bal losliet en hij scoorde op heerlijke wijze.

© Foto: RTV Ideaal