De schuld die bij De Graafschap in juni naar boven kwam, blijkt nog hoger dan verwacht. Over het afgelopen seizoen heeft de club een verlies geleden van ruim 1,7 miljoen euro. Ongeveer driekwart van het tekort werd gedicht door een klein groepje aandeelhouders, onder wie Guus Hiddink. Dat er nu nog eens vijf ton bovenop komt, zorgt voor verontwaardiging bij invloedrijke geldschieters. De huidige directie reageert. “Als de aandelenhouders niet hadden geholpen, was het spannend geweest of het seizoen afgemaakt kon worden”, zegt financieel directeur Hans Mol tegen Omroep Gelderland.

Maandagavond stond op stadion De Vijverberg in Doetinchem een aandeelhoudersvergadering gepland. Daar vertelde voorzitter Theo Hek slecht nieuws aan de groep ondernemers die De Graafschap al regelmatig hielp met financiële injecties. Zij hadden de afgelopen week net hun handtekening gezet onder het dekken van het tekort van 1,2 miljoen euro toen ze plotseling geconfronteerd werden met een nieuwe tegenvaller.

Hek bevestigt het verlies van 1,7 miljoen euro over de jaargang 2022-2023. Hij laat tegelijkertijd weten dat er geen grote paniek is ontstaan. “We hebben het onder controle. Dat heeft te maken met achtergestelde leningen die we al hebben ontvangen”, zo laat de voorzitter van de Raad van Commissarissen weten.

© Foto: RTV Ideaal (archief)