De Graafschap hoopt de valse start van de tweede seizoenshelft vrijdagavond om te draaien op bezoek bij Excelsior. De Rotterdammers werden de afgelopen week geplaagd door coronabesmettingen, maar trainer Reinier Robbemond rekent zich niet rijk.

“Ik weet niet of ze gehavend zijn, dus dat wordt afwachten”, zegt Robbemond over de mogelijke afwezigen bij de tegenstander. Afgelopen zondag werd het duel van de Rotterdammers met ADO Den Haag nog afgelast. De Graafschap verloor op diezelfde dag in eigen huis van VVV-Venlo. Bij een nederlaag tegen nummer twee Excelsior loopt het gat naar een directe promotieplek op tot negen punten. “We zijn natuurlijk niet begonnen zoals we wilden”, weet doelman Hidde Jurjus. “Dus het is belangrijk dat we morgen wel met een goed gevoel en een goed resultaat weggaan. Als je wint bij de nummer twee dan heb je het gewoon hartstikke goed gedaan. Het is een kans om het weer mooi om te draaien.”

Ondanks de tegenvallende resultaten, De Graafschap is weggezakt naar de zesde plek, is er volgens Jurjus geen sprake van grote druk: “We hebben jaren gehad waarin je tegen degradatie speelt, dan merk je dat het wel heel erg begint te leven. We zijn nu op de helft van het seizoen en we zijn niet tevreden, dat is duidelijk. Maar om te zeggen dat er heel veel druk op de ploeg staat. Nee, dat valt wel mee.” Waar de Doetinchemmers de laatste vier thuiswedstrijden niet wisten te winnen, won De Graafschap de laatste drie uitduels op rij wél. “Dat geeft vertrouwen, maar geen garantie”, zegt Robbemond, die zijn ploeg buitenshuis niet perse beter vindt voetballen.

Konings niet inzetbaar
Robbemond heeft tegen Excelsior wederom niet de beschikking over aanvaller Joey Konings, waardoor Devin Haen weer lijkt te starten in de spits. De trainer ziet verder geen reden om zijn speelwijze aan te passen. “We gaan ten strijde zoals we iedere wedstrijd ten strijde gaan”, aldus Robbemond. “Dat lukt niet altijd, zo reëel zijn we ook wel, maar de intentie is er wel. Dus dat zal niet anders zijn dan in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-1 winst, red.).”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, van Heertum, van de Pavert, Baas; Dekker, Opoku, Schuurman; Acheffay, Haen, Korte.