Op donderdagavond 23 november vond in ’t Grachthuys in Bredevoort een bijeenkomst plaats over verenigingsondersteuning in de gemeente Aalten. De centrale vraag was: “Hoe kunnen we jouw vereniging helpen?” De avond werd georganiseerd door de Aaltense Uitdaging, de Talentverbinders, de stuurgroep van het Beweeg-, Sport- en Leefstijlakkoord en de gemeente Aalten. Alle soorten verenigingen waren vertegenwoordigd: van muziekvereniging tot sportclub en van speeltuinvereniging tot buurtvereniging. De avond werd aan elkaar gepraat door Frank Oosterwegel, bekend als presentator van TV Gelderland.

Tijdens de bijeenkomst werden verenigingen geïnformeerd over lopende én nieuwe initiatieven om hen waar mogelijk te ondersteunen. Zo nodigde de gemeente Aalten verenigingen uit om na te denken over nieuwe manieren voor het verstrekken van subsidie, legden Talentverbinders Karlijn te Poele en Richard Jongetjes uit welke rol zij hebben bij verenigingsondersteuning en vertelde Achterhoek in Beweging over de Regionale Clubondersteuning. De Aaltense Uitdaging vertelde in een pakkend vraaggesprek over één van hun succesvolle bijdrages; hulp bij het ontwikkelen van een nieuwe visie voor Bredevoort Schittert.

De avond was deels ook een vervolg op een themabijeenkomst van 25 mei over het Beweeg-, Sport- en Leefstijlakkoord (BSL-akkoord). Patrick Frenken, voorzitter van de stuurgroep, lichtte toe welke vorderingen er afgelopen tijd zijn gemaakt en wat de toekomstplannen zijn.

© Foto: gemeente Aalten