© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De Heavensride: een eendaagse tocht, met keuze uit 200 of 400 kilometer, op de racefiets. De tocht die om het jaar, op de laatste vrijdag van juni gereden word, zal de deelnemers weer op een nieuwe bestemming brengen. Een rit voor elke fiets-avonturier die een ‘dierbare overledene’ wil memoreren, zin heeft in een sportieve uitdaging, en het goede doel een warm hart toedraagt. Dit jaar wordt er gefietst voor het Hospice Zutphen en Stichting Ambulance Wens Oost.

De Heavensride 2024 vindt plaats op vrijdag 28 juni 2024. ”Deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven. Wel wordt er met een maximaal aantal deelnemers gewerkt dus wacht niet te lang met inschrijven” aldus de organisatie van de rit.

De Vordense Mariëlle Klein Brinke stond in 2015 aan de wieg van HeavensRide. Ze fietste toen op 29 juni, de sterfdag van hartsvriendin Marije Gudde. Vriendengroep “De Duveltrappers”, een groep van 8 enthousiaste rijders uit Vorden, gaat als vriendengroep de uitdaging aan om 200 kilometer te trappen tijdens de Heavensride. Dit jaar gaat de route richting Bad Bentheim en terug.

Meer foto’s in ons fotoboek