© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

Zondag en maandag waren de privétuinen van kasteel De Wildenborch in Vorden geopend voor het publiek. Historische tuinliefhebbers, bloemenenthousiastelingen, plantenfanaten en wandelaars werden op beide dagen verwelkomd. Het frisgroene blad aan de bomen, de weelderige bloesems, de uitbundig zingende vogels en de pronkende pauwen bevestigden onmiskenbaar dat het volop voorjaar is op De Wildenborch.

Een speciaal uitgezette route leidde de bezoekers langs de mooiste plekken, romantische doorkijkjes, imposante waterpartijen, monumentale beelden en bijzondere bomen. Jonge kinderen gingen op ontdekkingstocht met een avonturenverhaal van kabouterkoning Sassafras, geschreven door kinderboekenschrijfster en bewoonster van het Huis, Jennine Staring.

Voor en na het tuinbezoek genoten bezoekers in de gezellige theeschenkerij van het Koetshuis van koffie, thee en lokale lekkernijen, variërend van zoet tot hartig. Er was ook een kleine informatiemarkt waar boeken en planten te koop werden aangeboden. Bij mooi weer verscheen de ijscoman ten tonele met zijn verrukkelijke Italiaanse ijs.

Meer foto’s in ons fotoboek