‘De Laatste Heer’ is zondag uitgeroepen tot het beste boek uit de Achterhoek en Liemers over het jaar 2021. Schrijfster Astrid Schutte kreeg de prijs zondag in het Kulturhus in Vorden uitgereikt.

“Het verhaal boeit van de eerste tot de laatste bladzijde”, vindt juryvoorzitter Gerwin Nijkamp, die een keuze moest maken uit vijf genomineerden voor de titel ‘Beste Boek’. “De auteur schildert met een fijn penseel de tragiek, de verlangens, de worstelingen, de behoeften en de dromen van twee mensen. Dat doet zij op een objectieve en inlevende manier. Zij slaagt erin vanuit afstandelijkheid een boeiend portret te schetsen van Baak en enkele bijzondere inwoners, maar eigenlijk ook van de mensen in onze regio.”

De volledige titel van het winnende boek is ‘De Laatste Heer – Hoe de bevoorrechte klasse in Nederland plaatsmaakte voor de gewone man’. Het vertelt het verhaal van haar vader, een wees die het tot bankdirecteur schopt, maar ook het verhaal van de heer van Beek, die zijn landgoed uit armoede moet verkopen. Naast de titel, heeft schrijfster Schutte als winnares ook een geldprijs ontvangen.

Foto: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8