De werkzaamheden om de N346 Schakel Achterhoek A1 aan te leggen loopt op schema voor oplevering medio 2025. Met de aanpassing van het kruispunt Kwinkweerd/Rengersweg en de verbreding van het spoorviaduct is het 1e weggedeelte van de N346 Schakel Achterhoek-A1 een feit. Tot aan de Twentse Kabel Fabriek maakt verkeer al gebruik van de nieuwe provinciale weg met een tijdelijke rijstrookindeling. In dit bericht leest u over de komende werkzaamheden.

De provincie sluit van 13 oktober 20.00 uur tot en met 16 oktober 5.00 uur het fietspad langs de Rengersweg af tussen de aansluiting met de Rossweg en de aansluiting met Aalsvoort. Naar verwachting is maart 2024 de gehele Kwinkweerd aangepast. Dit is 2 maanden later dan dat de provincie eerder aangaf, maar wel noodzakelijk om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. De huidige Kwinkweerd is dan veranderd in een parallelweg met daarnaast de nieuwe provinciale weg. Vanaf november 2023 laat de provincie de eerste nieuwe bomen en beplanting aanbrengen.

Voor de nieuwe brug over het Twentekanaal zijn de afgelopen periode de heipalen en de damwanden geslagen. Aannemer BAM is onlangs gestart met de bouw van de landhoofden en de aanleg van de opritten naar/ van de brug. Ook zijn inmiddels de eerste vormen zichtbaar van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug die naar het station toegaat.

© Foto: gemeente Lochem