Woningcorporatie De Woonplaats en Dura Vermeer Bouw Hengelo starten dit voorjaar met de bouw van nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Op het terrein tussen de tussen Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groen én duurzaam buurtje. In totaal worden er 56 nieuwe woningen gebouwd.

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat de woningen bouwen. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 levensloopbestendige woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen.

© Foto: architect VDNDP