Het bestuur van Theater Onder de Molen in Linde heeft positief gereageerd op een verzoek van de organisatie “Hidden Disabilities” die zich bezighoudt met verbeteringen voor mensen met een verborgen aandoening. Deze organisatie spant zich in om het leven van deze mensen wat aangenamer te maken, zoals bijvoorbeeld het makkelijker maken van een theaterbezoek.

Hidden Disabilities heeft een keycord ontwikkeld met een zonnebloem-motief tegen een groene achtergrond die deze mensen kunnen dragen. Hiermee geven ze aan dat zij een ‘verborgen’ aandoening hebben en vragen op die manier begrip voor hun situatie te hebben, zonder dat zij die steeds moeten uitleggen.

Theater Onder de Molen werkt graag mee aan dit initiatief. Als het theater gasten binnen krijgen die zo’n keycord dragen weten de medewerkers dat deze mensen mogelijk wat extra aandacht kunnen vragen. Het bestuur van Theater Onder de Molen hoopt dat dat meer instanties in de regio zich aansluiten bij dit initiatief. Via de website van Hidden Disablilities kan er meer informatie verkregen worden.

© Foto: Hidden Disabilities