De bouw van de nieuwe accommodatie van onder meer voetbalclub Keijenburgse Boys in Keijenborg start in de eerste helft van het nieuwe jaar. De initiatiefnemers hopen het complex voor het einde van 2022 te openen.

“We zijn heel blij met de definitieve ‘go’, ook al hadden we er heel veel vertrouwen in dat het goed zou komen”, zegt voorzitter Willem Jan van Vijfeyken van de Dorpsraad Keijenborg. Bronckhorst gaf deze week definitief groen licht voor de bouw van de multifunctionele accommodatie. Naast de voetbalvereniging verhuist ook tennisvereniging De Keislag naar het complex. Binnensportverenigingen uit het naburige Hengelo kunnen ook gebruik maken van de sportzaal die wordt gebouwd.

Het totale kostenplaatje bedraagt 4,2 miljoen euro, waarbij de gemeente Bronckhorst 1,4 miljoen euro investeert. De rest van het bedrag komt deels van de verenigingen en de provincie. Van Vijfeyken hoopt dat het voor het einde van het nieuwe jaar tot een openingsfeest komt in het dorp: “De voetbalvelden liggen er al, maar het zou mooi zijn als we de accommodatie tegen het einde van het jaar kunnen openen.”

Foto: Dorpsraad Keijenborg