Het Samenrijderspunt heeft samen met de gemeente Winterswijk een zogenaamde scootmobielpool opgezet. Dat wil zeggen dat inwoners voor kort gebruik een scootmobiel kunnen lenen bij de Winterswijkse Uitdaging. Dankzij deze scootmobielpool hebben nog meer mensen beschikking over een aangepast vervoersmiddel.

De nieuwe scootmobielen zijn met name bedoeld voor mensen die incidenteel en kortdurend een scootmobiel nodig hebben, bijvoorbeeld een dagdeel per week. Bovendien kunnen inwoners op deze manier ook in alle rust uitproberen of ze geholpen zijn met een scootmobiel. Hoe werkt het? Inwoners van de gemeente Winterswijk kunnen een scootmobiel reserveren door te mailen of bellen naar het Samenrijderspunt. Een vrijwilliger van het Samenrijderspunt kan de scootmobiel vervolgens op het gewenste moment langsbrengen.

”Iedereen doet mee Dankzij de scootmobielen kunnen mensen die niet meer zo mobiel zijn er weer op uit. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in onze gemeente mee kan (blijven) doen in de samenleving. En geen ervaring met scootmobiel rijden? Dan is er binnenkort ook de mogelijkheid om scootmobielles te volgen” aldus het Samenrijderspunt.