Na 2 corona-jaren was er vorig jaar onvoldoende tijd voor de bouwers om gezamenlijk kwalitatieve wagens te kunnen bouwen voor de Allegorische Optocht tijdens het septemberfeest. Voor het eerst in de geschiedenis werd ervaren hoe de zaterdag zou zijn, zonder optocht.

Al een aantal jaren werd de optocht met een kritisch -en soms een dubbel – oog bekeken. De optocht werd steeds minder ‘’Borculoos’’ door de afname van Borculose deelnemers, maar ook de muziek en thema’s van de wagens kwamen steeds vaker ter discussie. Afgelopen zaterdag zijn de Borculose deelnemers van de laatste optocht uitgenodigd om met elkaar te sparren of we komend septemberfeest hier verandering in kunnen aanbrengen. ”We hebben als bestuur zijnde uitgelegd hoe we afgelopen jaren hebben onderzocht waar we de optocht meer body konden geven, maar tevergeefs. Uiteindelijk is geconcludeerd dat we geen optocht meer organiseren” zo laat het bestuur weten.

Hoe de tijd komend jaar ingevuld gaat worden tussen het vogelschieten en Septoberfest is dus nog een vraagteken maar de eerste ideeën worden al geschetst. ”We beseffen ons dat er zo een einde komt aan een tijdperk in de Borculose geschiedenis. We hopen des temeer een volwaardig alternatief te kunnen bedenken voor de zaterdagmiddag, voor jong en oud”.

© Foto: Septemberfeest Borculo