Op de oproep in februari om 13 goede locaties door te geven voor laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente Bronckhorst kwamen bijna 200 reacties binnen via de website en socials van de gemeente.

Uit de reacties heeft de gemeente Bronckhorst de volgende plekken gekozen, verspreid over Bronckhorst: Hengelo; Geitenweide, Spalstraat / Kastanjelaan en TOP. Vorden; bij het station en zwembad. Wichmond; Baron van der Heijdenlaan en S.V. Socci. Bronkhorst; eerste parkeerplaats aan de Onderstraat. Hoog-Keppel; parkeerplaats Burgemeester van Panhuysbrink. Kranenburg; de Banenkamp. Toldijk; Russerweg. Velswijk; Boomgaard. Zelhem; Sporthal de Pol.

Veel plekken werden meerdere keren genoemd. Een aantal is gehonoreerd zoals sporthal de Pol in Zelhem en de TOP in Hengelo. Een aantal plekken is niet gehonoreerd, omdat hier al een paal gepland stond of deze parkeerplaats niet van de gemeente is. ”Andere plekken konden we nu niet doen, omdat we een keuze moesten maken uit de vele reacties. Deze kunnen wellicht volgend jaar aan de beurt komen. We kunnen de komende tijd namelijk elk jaar 13 openbare laadpalen plaatsen” aldus de gemeente Bronckhorst. Vattenfall InCharge plaatst dit jaar nog de 13 palen.

In Bronckhorst komen steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s. Via www.bronckhorst.nl/laadpaal kunnen inwoners en ondernemers openbare laadpalen aanvragen voor in hun buurt als zij een elektrische auto hebben, maar geen eigen oprit.

© Foto: RTV Ideaal (archief)