Op 12 oktober heeft wethouder sport Hans te Lindert de Achterhoek Rookvrij-stoeptegel geplaatst bij Dinxper Gym, samen met eigenaar Daniël Scheepers. Dinxper Gym is sinds anderhalf jaar een rookvrije sportschool en wil dat met de Rookvrij-stoeptegel zichtbaar uitdragen.

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije speelplek of sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Steeds meer sportaanbieders in de gemeente Aalten maken zich hard voor een rookvrije sportomgeving, zo ook Dinxper Gym. “Wij zien wat het belang is van opgroeien in een gezonde omgeving. Daarom maken we ons hard voor een rookvrije plek waar kinderen kunnen bewegen en sporten” aldus eigenaar Daniël Scheepers.

Gemeente Aalten vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk sportclubs en speelplekken rookvrij worden. Reden voor de wethouder om hier bij Dinxper Gym nog eens extra bij stil te staan.

© Foto: RTV Ideaal