De proef met het Energieloket op locatie in Lichtenvoorde is een succes. Daarom verlengt de gemeente Oost Gelre de proef tot en met 25 april 2024. ”Maak gebruik van het Energieloket op locatie als u meer wilt weten over het verduurzamen van uw woning” laat de gemeente weten. Dat kan elke donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij Den Diek in Lichtenvoorde.

Eerder dit jaar liet mevrouw Ten Have de spouwmuur van haar woning isoleren. Ze wist van tevoren dat ze hier ISDE-subsidie voor kon aanvragen. “Bij het Energieloket wilden ze me graag helpen, ik vond ze heel klantvriendelijk! Ik had alle offertes en de rekeningen meegenomen. Alfred heeft mij goed verder geholpen”, zegt mevrouw Ten Have. “Hij had even werk aan de aanvraag, maar dook er goed in. Ik was erg blij dat ik hier hulp bij kreeg. Voor mij was het Energieloket dus echt een pluspunt.”

Als eigenaar van een koopwoning kan er gebruikt gemaakt worden van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met deze subsidie kan er bijvoorbeeld worden geisoleerd, een zonneboiler of een warmtepomp of een inductiekookplaat worden aangeschaft en kan de woning worden aangesloten op het warmtenet.

© Foto: gemeente Oost Gelre