De gemeente Berkelland organiseerde donderdag een bijeenkomst ‘Groep 8 aan de macht’ voor kinderen uit groep 7/8. Basisschool Ariëns Dalton uit Neede en IKC de Berkel uit Rekken kregen de meeste stemmen voor hun voorstellen. Beide scholen krijgen 250 euro om hun leuke voorstellen nog dit jaar zelf te gaan uitvoeren.

Bijna 150 kinderen deden mee aan ‘Groep 8 aan de macht’. Op speelse wijze maakten deze jonge inwoners kennis met lokale democratie. Onder leiding van burgemeester Joost van Oostrum grepen zij de macht tijdens twee kinderraadsvergaderingen. Vanuit hun standpunt presenteerden zij voor even een eigen politieke partij. Zo had Berkelland voor een dag ineens heel wat politieke partijen extra.

De kinderraadsleden wisselden standpunten en meningen uit over hun eigen voorstellen. Uiteindelijk werd democratisch gestemd voor het beste voorstel. Tijdens de eerste raadsvergadering besloot de kinderraad dat basisschool IKC de Berkel uit Rekken het leukste voorstel had met hun voortel tot het vergroenen van hun schoolplein. De Ariëns Dalton uit Neede won de tweede raadsvergadering. Zij mogen nu een gezond en gezellig discofeest voor alle kinderen uit groep 7 en 8 in het zwembad organiseren.

Naast de raadsvergadering kregen de kinderen ook een rondleiding door het gemeentehuis en werd een quiz gespeeld. Dit onder leiding van enkele raadsleden.

© Foto: Gemeente Berkelland