© Foto: RTV Ideaal

De kernvisies Wonen voor Barchem, Eefde, Epse/Joppe en Gorssel zijn klaar. In deze kernvisies staat per kern beschreven wat er nodig is op het gebied van woningbouw. Het gaat om het aantal nieuwbouwwoningen, type woningen en locaties voor de periode tot 2030. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in mei een besluit over de kernvisies Wonen. De raad heeft eerder de kernvisies Wonen voor Almen, Laren, Lochem en Harfsen al vastgesteld.

De woningnood is hoog. Ook in de gemeente Lochem is een grote behoefte aan woningen voor starters, ouderen en gezinnen. Daarom is nieuwbouw noodzakelijk. In de kernvisies Wonen staan plannen voor nieuwbouw in álle kernen. Wethouder Marja Eggink is blij dat nu ook deze plannen klaar zijn en concreet gemaakt kunnen worden. ”Hiermee bieden we een oplossing voor de woningnood in onze gemeente. Er zijn veel mensen op zoek naar een (andere) woning. Dit is een mooie stap. Ik hoop nu dat we snel de plannen kunnen uitvoeren. Zo behouden en, waar mogelijk, versterken we de leefbaarheid in onze kernen” aldus Eggink.

De gemeente Lochem wil het aantal woningen in de gemeente Lochem de komende jaren fors uitbreiden. In de periode tot 2030 worden ruim 1300 nieuwe woningen verdeeld over de kernen gebouwd. Voor ongeveer 800 woningen zijn nieuwe woonlocaties nodig.

© Foto: RTV Ideaal (archief)