Na lang wikken en wegen heeft de organisatie besloten dat de Achterhoekse Oktoberfeesten bij De Radstake in 2022 niet zullen plaatsvinden. Hakken & Hengstenbal zal wel plaatsvinden op zaterdag 8 oktober 2022, maar dan binnen de muren van De Radstake.

”Het is een erg moeilijke beslissing geweest maar wij denken toch dat dit de meest verstandige keuze is met de informatie van nu. De redenen voor het niet laten plaatsvinden van de editie in 2022 is onder andere de huidige hyperinflatie met de fors toegenomen kosten voor het huren van tenten, meubilair, decoratiemateriaal, licht, geluid, beveiliging en diesel kosten voor de aggregaten en verwarming. Ook het vinden van productie personeel voor op- en afbouw van dit event is een van de redenen” laat De Radstake weten.

Ruim voor aanvang van het event moet er financieel borg worden gestaan staan voor de totale productie, ongeacht het feest wel of niet doorgaat en als laatste blijft het spook van een nieuwe Coronagolf een groot risico volgens de organisatie. Voor een gezonde exploitatie zou ter compensatie van de hogere kosten de entreeprijs moeten worden verdubbeld.

Foto: RTV Ideaal (archief)