© Foto: Bespiegelingen over de Achterhoek

De documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ is op 22 september in het Dru-Industriepark opnieuw uitverkocht. Maar liefst drie keer op herhaling en drie keer uitverkocht. ”Het is eigenlijk ongelooflijk, maar de ‘Achterhoek’ leeft! En daarom maken we graag bekend dat ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ op 16 maart 2025 nogmaals te zien is in de theaterzaal van de Dru” aldus Laurence van de Meeberg van het Filmhuis Ulft.

De makers van de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ startten vorig jaar een filmtour door de Achterhoek. De documentaire gaat over het verleden, het heden en de veranderingen in de Achterhoek. ”We gaan terug naar het verleden, naar de geschiedenis van het ontstaan van het Achterhoeks landschap. Dit kan helpen om veranderingen van het landschap in het heden beter te begrijpen” aldus Fons Rouwhorst, auteur van de documentaire.

Terwijl sommige Achterhoekers proberen mee te gaan in de ontwikkelingen van het moderne bestaan, houden anderen liever vast aan nostalgische gedachten over wat ‘hun’ Achterhoek ooit was. De documentaire wordt niet digitaal uitgebracht. Er wordt gekozen voor ‘het samen beleven’. Vanuit een heerlijke stoel beleeft de kijker de film op een groot scherm.