© Foto: Nationale Jammarkt Neede

Woensdag 21 augustus is het weer de zoete inval in Neede. Dan is de Nationale Jammarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Het centrum staat dan vol kramen met jams, chutney en vruchtensappen. Monika en Inge zijn de nieuwe hofdames. Zij nemen het stokje over van Willemien en Joke. De hofdames zorgen er voor dat de nieuwe Jamkoningin zich op 21 augustus helemaal kan concentreren op haar rol. In het voortraject staan de hofdames de Jamkoningin met raad en daad bij.

“Na de 31e editie zaten we niet stil. De wintermaanden gebruikten we voor een evaluatie. En na te denken over het toevoegen van nieuwe elementen aan de Nationale Jammarkt. Het streven is de markt uniek blijft en dat het om jam blijft draaien. De organisatie is er in geslaagd verbeterpunten door te voeren in de komende editie. En leuke nieuwe activiteiten” aldus voorzitter Ronnie Konniger. Als altijd zal de markt worden omlijst met vrolijke muziek en een divers aanbod aan entertainment voor jong en oud.

De komende Jammarkt richt de organisatie een heus kinderplein in. Voor de jongste bezoekers is op dit plein van alles te beleven. Over de invulling van het programma is samenwerking gezocht met andere Needse verenigingen. Het onderdeel ‘lekkerste jam’ staat zeker weer op de kaart van de Nationale Jammarkt. Een jury gaat tijdens de markt jam proeven en beoordelen. Daarnaast is er de oorkonde voor de fruitigste kraam en lekkerste chutney. De nieuwe Jamkoningin reikt de oorkondes tijdens de markt uit.