Energiecoöperatie Vorden zoekt leden om mee te doen met de aanleg van een zonnepark op het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering in Vorden. Inwoners die binnen de postcoderoos van Vorden vallen, kunnen meedoen en zo hun steentje bijdragen in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Meedoen met dit kleinschalige lokale project kan vanaf 300 euro. Over het geïnvesteerde bedrag ontvangen leden jaarlijks een rente van 3% en het bedrag wordt in 15 jaar helemaal terugbetaald. Leden krijgen daarbij een warmtefoto waarmee ze kunnen zien op welke plekken warmte in eigen huis lekt. Als de Vordense Energiecoöperatie voor 1 februari minimaal 50 leden heeft voor dit project ontvangen ze van de provincie Gelderland een aantrekkelijke subsidie voor het project. Reden om snel te reageren als je mee wil doen. Inmiddels hebben zich al 22 leden aangemeld.

Het zonnepark krijgt 552 zonnepanelen, daarvan zijn er al 128 ‘gekocht’. De coöperatie wil graag in het voorjaar met de bouw starten, zodat het in juni in werking kan gaan. De energie die dit zonnepak opwekt staat gelijk aan het energieverbruik van 80 huishoudens. Informatie over het project of aanmelding vindt u op energiecooperatievorden.nl/lid-worden.

Foto: Gemeente Bronckhorst