Sinds september 2018 is de gemeente Doetinchem een Fairtrade gemeente. Begin januari is deze titel verlengd. Ook de komende twee jaar mag Doetinchem zichzelf Fairtrade gemeente noemen. Dit dankzij de inzet van Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem (SFGD), alle vrijwilligers en de gemeente.

Het is belangrijk om stil te staan bij de herkomst van de producten die je dagelijks gebruikt. Wat zijn de gevolgen van jouw keuzes? Fairtrade producten worden met respect voor mens en milieu gemaakt. Boeren en producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun werk. Door Fairtrade te kopen werk je mee aan een betere toekomst voor de boeren. De afgelopen jaren heeft de gemeente Doetinchem mooie stappen gezet. In het Stadhuis wordt zo veel mogelijk lokaal of Fairtrade ingekocht. Bijvoorbeeld de koffie en thee of het eten in de kantine. De komende jaren blijft de gemeente Doetinchem zich inzetten voor Fairtrade. Bijvoorbeeld door te kijken waar ze nog op kunnen verbeteren. Of door duurzaam ondernemen en consumeren aan te moedigen.

Al veel bedrijven in Doetinchem ondernemen duurzaam. Ze kopen en verkopen bijvoorbeeld duurzame producten. Samen met deze bedrijven, vrijwilligers en de gemeente Doetinchem brengt de SFGD Fairtrade onder de aandacht. Kijk op www.fairtradedoetinchem.nl voor meer informatie.