Een 39-jarige man uit Doetinchem moet meer dan drie jaar de cel in vanwege een poging tot zware mishandeling en ontvoering. Samen met een man uit Valburg ontvoerde hij een man in een auto. Zo schrijft REGIO8.

Het slachtoffer werd in december 2020 met een smoes de auto van het tweetal ingelokt. “Terwijl de man uit Valburg reed, pakte de ander het slachtoffer in de auto met een arm om zijn nek vast”, laat de Rechtbank Gelderland weten. “De keel van het slachtoffer werd op die manier dichtgedrukt, daardoor kon hij niet weg.” Uiteindelijk werd het slachtoffer op een plek in een bos uit de auto getrokken. Daar werd hij mishandeld, onder meer met meerdere trappen tegen het hoofd.

Het slachtoffer liep daarbij onder meer een gebroken oogkas en losse voortanden op. Volgens de rechtbank blijkt uit het dossier dat er mogelijke sprake was van een afstraffing in het criminele circuit: “Bij dergelijke ernstige handelingen past alleen een gevangenisstraf van langere duur.” Evenals de Doetinchemmer, kreeg ook de man uit Valburg een onvoorwaardelijke celstraf van 42 maanden opgelegd. Ook moeten ze een schadevergoeding van zevenduizend euro betalen aan het slachtoffer.

Voorwaardelijk vrij
Beide veroordeelden zaten nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De 39-jarige Doetinchemmer was voorwaardelijk op vrije voet, maar dit wordt nu door de rechtbank herroepen. Naast de 3,5 jaar celstraf voor de ontvoering en de mishandeling, moet hij nog 350 dagen extra de gevangenis voor deze eerdere straf.

Foto: REGIO8 (archief)