Het Doetinchemse transportbedrijf Ter Linden, dat in de nacht van dinsdag op woensdag een gigantische pijler van een windmolen verloor op de snelweg bij Apeldoorn, heeft een ‘verschrikkelijke dag’. Operationeel manager Ronald Mijnen kan er niet over uit, zo vertelde hij tegen Omroep Gelderland. Het ongeval gebeurde om 02.30 uur. Vervolgens lag de turbinevoet urenlang op en tussen twee verbindingswegen op het knooppunt Beekbergen. In de vroege ochtend kwamen de bergingswerkzaamheden op gang.

Mijnen werd in de vroege ochtend wakker gebeld. “En dan krijg je een bericht waar je eigenlijk niet mee geconfronteerd wil worden. Je schrikt je een ongeluk en je denkt aan de mensen die onderweg zijn.” De chauffeur van de oplegger waar de pijler van af viel, kwam er ongeschonden mee weg. Voor Mijnen is het de eerste keer dat een gevaarte met deze omvang losraakt: “Je maakt wel eens een ongeluk mee, maar niet op deze schaal.” Het gevaarte is woensdag met twee gigantische hijskranen van zijn plek getakeld en afgevoerd. Het transportbedrijf van Mijnen assisteerde Rijkswaterstaat bij de bergingswerkzaamheden.

Het turbineonderdeel was onderweg naar het terrein van Ter Linden en zou vervolgens naar Frankrijk worden vervoerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

© Foto: Luciano de Graaf