Veilig fietsen tot je 100ste. Dat is de ambitie van programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De gemeente Lochem steunt deze ambitie en heeft het aanbod van de provincies Gelderland en Overijssel om een Doortraproute te ontwikkelen omarmd. Na gebruik door testfietsers is de Doortraproute nu klaar voor gebruik.

In opdracht van de provincies heeft de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente de Doortraproute ontwikkeld. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20-25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels. De routes volgen in tegenstelling tot wat velen gewend zijn, niet altijd het knooppuntnetwerk. Dit omdat andere wegen of fietspaden nog comfortabeler en/of geschikter zijn in deze route. Denk aan minder druk, breder, betere kwaliteit van het wegdek en het zoveel mogelijk mijden van vervelende kruisingen.

De route begint in het historisch centrum van Lochem bij de VVV. Vervolgens gaan de fietsers het buitengebied in en passeren ze het Kanaal, de Berkel en het Grote Veld. Meerdere rustieke plekjes komen aan bod. De route eindigt ook weer in Lochem.

Foto: Gemeente Lochem